Haku

Meritullinkatu 3 & Kirkkokatu 2 a; Helsinki

Rakennukseen tehtiin muutoksia tontin toiselle laidalle rakennetun, arkkitehti Theodor Höijerin suunnitteleman talon rakennusvaiheessa vuonna 1884. Myös tähän rakennukseen muutokset suunnitteli Th. Höijer. Tehtyjä muutoksia: Ovi kadunkulmaan liikehuoneistoa varten 1908, rakennusmestari Rich. Willman. Laboratorion sisustaminen 3. kerrokseen 1935, V. Varjo. Puolet talosta peruskorjattiin, laajat muutostyöt, mm. hissi vuosina 1945 - 1946, arkkitehti Heimo Kautonen. Toinen puoli talosta peruskorjattiin, mm. porrahuone, parveke, tulisijat poistettu, vuosina 1947-1948, S. Ruotsalainen & V. Öller. Porrashuoneen poistaminen 1961, Reijo Lehtovaara. Peruskorjaus vuosina 1973 - 1975, Talonrakennusosasto / Reino Österman. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Julkisivut on kerroksittain jäsennelty pilastereilla ja listoituksella. Pohjakerros on rustikoitu. Kulma on viistottu.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Meritullinkatu 3 & Kirkkokatu 2 a; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1860
C. J. von Heideken, Pääsuunnittelija
Valmistus
1860 -luku

Helsinki, Meritullinkatu 3 & Kirkkokatu 2 a
Käyttö
1860 -luku
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus