Haku

Standertskjöldin talo; Pohjoisranta 4 & Kirkkokatu 2; Helsinki

Kulmatalo oli alkuaan nelikerroksinen. Nykyisin rakennus on suurelta osin toimistokäytössä. Tehtyjä muutoksia: Saniteettitilat jokaiseen huoneistoon 1903, arkkitehtitoimisto Grahn, Hedman & Wasastjerna. Ikkunoita sokkeliin 1908, rakennusmestari Rich, Willman. Korotus ullakkokerroksella 1952, arkkitehti Antero Pernaja. Keskuslämmitys 1956 Kellarikerroksen liikehuoneistot 1957, Reijo Lehtovaara. Katon kunnostus 2006 Kukkoviirin kunnostus 2007 Katon maalaus 2008 Porrashuonekorjauksia 2007-2011 Julkisivun ja ikkunoiden kunnostus 2011 Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus ja puhtaaksimuurattu, punainen tiili. Uusrenessanssityylisten julkisivujen voimakkaasti rustikoitu kellari- ja pohjakerros erottuu sokkelimaisena ylemmistä kerroksista, joiden tiilinen seinäpinta toimii rikkaasti koristettujen ikkunakehyksien taustana. Julkisivut kulmatorneineen, ikkunakehyksineen ja listoituksineen kuuluvat Helsingin parhaiten säilyneisiin 1800-luvun stuccojulkisivuihin. Korotus kerroksella eroaa alkuperäisestä arkkitehtuurista. Rakennuksessa on komea pääporrashuone ylävalaistuksineen.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Standertskjöldin talo; Pohjoisranta 4 & Kirkkokatu 2; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1884; 1885
Theodor Höijer, Pääsuunnittelija ; Arkkitehti Antero Pernaja 1952, Muu suunnittelija
Valmistus
1885

Helsinki, Pohjoisranta 4 & Kirkkokatu 2
Kenraaliluutnantti C.A. Standertskjöld, Rakennuttajat
Käyttö
1885
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus