Bäckin talo; Pohjoisranta 6 & Kirkkokatu 1 a; Helsinki

Lisärakennus pohjoiseen kolmella ikkuna-akselilla ja korotus kahdella kerroksella 1924, arkkitehti Oiva Kallio. Lisärakennus Kirkkokadulle 1955, arkkitehti Antero Pernaja. Vanhan osan korjaus 1957, arkkitehti Antero Pernaja. Rakennuksen julkisivumateriaalina on puhtaaksimuurattu, punainen tiili. Ulkoasua leimaa julkisivujen uurenessanssikoristelu. Sisätiloissa on tehty huomattavia muutostöitä.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Bäckin talo; Pohjoisranta 6 & Kirkkokatu 1 a; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1880; 1881
Theodor Höijer, Pääsuunnittelija Arkkitehti Oiva Kallio 1924. Arkkitehti Antero Pernaja 1955., Muu suunnittelija
Valmistus
1880 -luku

Helsinki, Pohjoisranta 6 & Kirkkokatu 1 a
Käyttö
1880 -luku
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Kuvaustiedot Vuonna 1991.