Mariankatu 13 a & Kirkkokatu 7; Helsinki

Rakennuksen kellariin tehty muutoksia vuonna 1967, kun tiloja on alettu käyttää Kirkon hankintakeskuksen varastona 1967. Arkkitehtina Dag Englund Uusia kellarimuutoksia tehty vuonna 1972, suunnittelijoina Eino Partanen & Eino Laitinen. Korjaus ja asuinhuoneistojen muutos konttoreiksi vuonna 1976, Hannele Arantola. Uusi portti 1981, Hannele Arantola. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Kulmatalon julkisivujen pohjakerroksessa on hieno viivarustika. Toisessa kerroksessa on isot kaari-ikkunat. Kolmannessa ja neljännessä kerroksessa on bay-window-tyyppiset ikkunat yhdistetty vertikaalisena aiheena. Viidennen kerroksen yksinkertaiset ja kapeat ikkunat on parittain ryhmitellyt. Mariankadun sileäksirapatussa katujulkisivussa on ainoana aksenttina epäsymmetrisesti sijoitettu pääporrashuoneen portaali. Kirkkokadun julkisivussa on epäsymmetrisesti sijoitettu erkkeri. Myöskin rakennuksen voimakkaasti profiloitu jyrkkä katto kuuluu alkuperäiseen arkkitehtuuriin. Tyylillisesti rakennus sijoittuu myöhäisjugendin ja klassismin välimaastoon.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Mariankatu 13 a & Kirkkokatu 7; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1913
Oskar Bomanson, Pääsuunnittelija
Valmistus
ajoittamaton
Helsinki, Mariankatu 13 a & Kirkkokatu 7
Käyttö
1910 -luku
Käyttöönottovuosi
Kuvaustiedot Vuonna 1991.