Haku

Opetusministeriö

Opetusministeriö. Enitnen Maanmittaushallitus ja rakennushallitus.; Meritullinkatu 10 b & Rauhankatu 4; Helsinki -- Entisen maanmittaushallituksen ja rakennushallituksen virastotalon on suunnitellut Georg Wasastjerna Yleisten rakennusten ylihallituksessa. Rakennuksessa toimii nykyisin opetusministeriö. Tehtyjä muutoksia: Ullakon sisustaminen, Rakennushallitus / arkkitehti Georg Wigström. Useita pienempiä muutoksia vuosina 1955 - 1977, Rakennushallitus. Peruskorjaus vuosina 1982 - 1987, arkkitehti Risto Skogström. Sileiksi rapatuissa julkisivuissa on käytetty Engelin ajan empiretyylisiä aiheita kuten toisen kerroksen ikkunakehykset pylväineen ja seppeleineen sekä jykevä kattolista. Pohjakerroksessa on voimakas viivarustiikka. Rakennus edustaa 1910 -luvun historistista arkkitehtuuria perustuen empire- ajan muotokieleen.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Opetusministeriö

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1914
Georg Wasastjerna, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Meritullinkatu 10 b & Rauhankatu 4
Käyttö
1910 -luvun puoliväli
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus