Opetusministeriö

Opetusministeriö. Entinen maanmittaushallitus.; Kirkkokatu 3 & Meritullinkatu 10 a; Helsinki -- Entisen maanmitaushallituksen rakennuksen on suunnitellut Yrjö Sadeniemi Rakennushallituksessa. 1920 -luvun klassismia edustava rakennus sai aikanaan ankaraa kririikkiä. Nykyisin rakennuksessa toimii opetusministeriö. Vuosina 1961 - 1969 rakennuksessa tehty kymmenkunta pienempää muutosta, Uudenmaan lääninrakennustoimisto. Peruskorjaus toteutettu vuosina 1982-1987 arkkitehtina Risto Skogström. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Julkisivut on jäsennelty horisontaalisesti listotuksella mm. neljännen ja viidennen keroksen välillä. Pohjakerros on rustikoitu.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Opetusministeriö

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1924
Yrjö Sadeniemi, Pääsuunnittelija
Valmistus
1920 -luku

Helsinki, Kirkkokatu 3 & Meritullinkatu 10 a
Käyttö
1920 -luku
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Kuvaustiedot Vuonna 1991.