Haku

Opetusministeriö

Opetusministeriö. Entinen maanmittaushallitus.; Kirkkokatu 3 & Meritullinkatu 10 a; Helsinki -- Entisen maanmitaushallituksen rakennuksen on suunnitellut Yrjö Sadeniemi Rakennushallituksessa. 1920 -luvun klassismia edustava rakennus sai aikanaan ankaraa kririikkiä. Nykyisin rakennuksessa toimii opetusministeriö. Vuosina 1961 - 1969 rakennuksessa tehty kymmenkunta pienempää muutosta, Uudenmaan lääninrakennustoimisto. Peruskorjaus toteutettu vuosina 1982-1987 arkkitehtina Risto Skogström. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Julkisivut on jäsennelty horisontaalisesti listotuksella mm. neljännen ja viidennen keroksen välillä. Pohjakerros on rustikoitu.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Opetusministeriö

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1924
Yrjö Sadeniemi, Pääsuunnittelija
Valmistus
1920 -luku

Helsinki, Kirkkokatu 3 & Meritullinkatu 10 a
Käyttö
1920 -luku
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus