Haku

Mariankatu 14 & Rauhankatu 10 & Ritarikatu 9; Helsinki

Toteutettuja muutoksia: Silmäklinikan tilat 2. - 5. kerroksessa 1912, Karl Kellberg. Varasto kellarikerroksessa muutettu liikehuoneistoksi Rauhankadulla vuonna 1931, Lauri Linnainmaa. Keskuslämmitys 1937, Sigurd Johansson. Sauna kellarissa 1955, H. Korppi-Tommola / Torben Krog. Uusi hissi A-portaassa 1965, arkkitehtitoimisto O. Leka & K. Arajaärvi. Saunan uusiminen vuosina 1978 ja 1981, arkkitehtitoimisto A. & N. Pulkka. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Viisikerroksisen myöhäisjugendtyylisen kulmatalon julkisivuissa hallitsevat vertikaaliset aiheet kuten kulmatornit, erkkerit ja ikkuna-akselit. Kaikissa julkisivuissa on vältetty suoranaista symmetriaa. Myöskin rakennuksen voimakkaasti profiloidut kulmatornit antavat rakennukselle erikoisen leiman katukuvassa.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Mariankatu 14 & Rauhankatu 10 & Ritarikatu 9; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1910
E. Aarnio & Ferd. Elenius, Pääsuunnittelija
Valmistus
1910 -luku

Helsinki, Mariankatu 14 & Rauhankatu 10 & Ritarikatu 9
Käyttö
1910 -luku
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus