Rauhankatu 13; Helsinki

Tehtyjä muutoksia: Hissi 1933, B. Östman. Keskuslämmitys 1953, P.G. Gyldén. Noin 15 huoneistomuutosta vuosien 1932 - 1987 aikana. Pääporrashuone on entisöity vuonna 1988. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus ja puhtaaksimuurattu punainen tiili. Historiallisia tyylejä ilmentävän julkisivun pohjakerros erottuu punatiilipintojen ja kivisten ikkunakehysten vuoksi sokkelimaisena ylemmistä kerroksista, joiden sileäksi rapattu seinäpinta toimii tiilisten ikkunakehystysten taustana. Julkisivut ovat horisontaalisesti kolmijakoiset. Pohjakerros muodostaa alimman vyöhykkeen, pääkerrokset toinen ja kolmas kerros keskivyöhykkeen ja neljäs kerros ylimmän vyöhykkeen. Rakennuksen katujulkisivu edustaa nk. kertaustyylien ja kansallisen tyylin murrosvaihetta. Se on kuitenkin tyyliltään suurimmaksi osaksi pohjoiseurooppalaista renessanssia ja gotiikkaa.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Rauhankatu 13; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1897
Arkkitehdit Karl Hård af Segerstad ja Bertel Jung, Pääsuunnittelija
Valmistus
1890 -luku

Helsinki, Rauhankatu 13
Käyttö
1890 -luvun loppu
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Kuvaustiedot Vuonna 1991.