Haku

Rauhankatu 11 & Mariankatu 16; Helsinki

Alkuaan viisikerroksinen jugendtyylinen rakennus korjattiin vuonna 1945 pommivaurioiden takia arkkitehti Else Aropaltion suunnitelmien mukaan. Rakennus koki täydellisen muutoksen, ja sai mm. osittain uudet välipohjat. Samalla rakennus korotettiin kuusikerroksiseksi ja sen julkisivuja ilmeisesti samalla myös pelkistettiin entisestään. Talossa on vuosien 1935 - 1984 aikana tehty noin 10 huoneistomuutosta. Tehtyjä muutoksia: Hissi vuonna 1930, arkkitehti Karl Hård af Segerstad. Kellarikerroksen liikehuoneistojen sisustus 1936, arkkitehti Olav Hammarström. Pihasiipi 1939, Jalmari Peltonen. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Julkisivuissa hallitsivat alunperin vertikaaliset aiheet kuten kulmatorni, erkkerit, poikkipäädyt ja ikkuna-akselit enemmän kuin nykyisessä asussa. Julkisivuissa on vältetty suoranaista symmetriaa.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Rauhankatu 11 & Mariankatu 16; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1904
Gustaf Estlander, Pääsuunnittelija ; Arkkitehti Else Aropaltio 1945, Muu suunnittelija
Valmistus
1900 -luvun alku

Helsinki, Rauhankatu 11 & Mariankatu 16
Käyttö
1900 -luvun alku
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus