Haku

Snellmaninkatu 15 & Vironkatu 12; Helsinki

Alunperin kaksikerroksinen kulmatalo korotettiin 1907 Rich. Willmanin piirustusten mukaan kahdella kerroksella ja lisärakennettiin nelikerroksisella siivellä Vironkadulle. Tehtyjä muutoksia: Ullakon sisustaminen 1920, arkkitehtitoimisto Emil Svensson & Carl V. Staaf. Korjaus, mm. tulisijat puretaan, hissit 1934, arkkitehti Arthus Gauffin. Rakennuksessa on tehty noin 15 huoneistomuutosta vuosina 1965 - 1985. Dalströmin piirtämän rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Kaksikerroksinen, tyylillisesti nk. uusrenessanssin murrosvaiheeseen sijoittuva yksityistalo erottuu selvästi rakennuksen Snellmaninkadun julkisivussa. Nykyinen nelikerroksinen liike- ja asuinkerrokstalo on jugendtyylinen. Sen julkisivut ovat rakenteeltaan symmetriset. Molempien julkisivujen pääaiheina ovat pyöristetyt erkkerit ja poikkipäädyt.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Snellmaninkatu 15 & Vironkatu 12; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1861
Axel Hampus Dalström, Pääsuunnittelija ; Rakennusmestari Rich. Willman 1907, Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Snellmaninkatu 15 & Vironkatu 12
Käyttö
14.6.2021
Käyttöönottovuosi
Luokitus