Haku

Pohjoisranta 14; Helsinki

Rakennus edustaa 1920 -luvun klassismia ja liittyy viereiseen, hyvin samankaltaiseen asuinrakennukseen, Pohjoisranta 16, joka niin ikään on rakennusmestari Toivo Pajusen suunnittelema. Pannuhuone toteutettu vuonna 1956 E. Lönngrenin suunnitelmien mukaan. Rakennuksen julkisivumateriaalina on sileä rappaus. Julkisivut on jäsennelty horisontaalisesti listoituksella. Kuudennen ja seitsemännen kerroksen välissä on voimakas listoitus. Pohjakerroksessa on viivarustiikkaa.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Pohjoisranta 14; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1926
Toivo Pajunen, Pääsuunnittelija
Valmistus
1927

Helsinki, Pohjoisranta 14
Käyttö
1927
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus