Haku

Rauhankatu 3 & Meritullinkatu 9; Helsinki

Rakennuksen suunnitteli arkkitehti Usko Nyström. Nyström työskenteli tuolloin osin omistamassaan arkkitehtitoimisto Usko Nyström, Petrelius & Penttilässä. Tehtyjä muutoksia: Hissi ja huoneistomuutoksia 1.-4. kerroksissa 1950, Ole Gripenberg. Keskuslämmitys 1957, H. Skogberg. Nelikerroksinen asuintalo edustaa vuosisadanvaihteen kansallisromanttista arkkitehtuuria. Julkisivuissa on ikkunat ryhmitetty ja ikkunakoko vaihtelee huonejaon mukaisesti. Pohjakerros erottuu sokkelimaisena ylemmistä kerroksista, joiden sileäksi rapattu julkisivupinta on lähes koristamaton. Pääteemana on kadunkulman parvekejärjestelmä.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Rauhankatu 3 & Meritullinkatu 9; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1903; 1904
Usko Nyström, Pääsuunnittelija
Valmistus
1900 -luvun alku

Helsinki, Rauhankatu 3 & Meritullinkatu 9
Käyttö
1900 -luvun alku
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus