Haku

Meritullinkatu 13, piharakennus; Helsinki

Rakennus on kadunvarsirakennusta varhempi. Alkuperäinen tarkoitus oli rakentaa vuosina 1890 - 1891 rakennusmestari Elia Heikelin (pohjat) ja J. Eskil Hinderssonin (julkisivut) piirtämä rakennus ulottumaan kadulle saakka, mutta tästä toteutui ainoastaan viisikerroksinen pihasiipi. Peruskorjaus ja ullakoiden sisustaminen asuinhuoneistoiksi toteutettiin pihasiivessä vuosien 1984 - 1989 aikana.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Meritullinkatu 13, piharakennus; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1890; 1891
Elia Heikel & J. Eskil Hindersson, Pääsuunnittelija
Valmistus
1890 -luku

Helsinki, Meritullinkatu 13, piharakennus
Käyttö
1890 -luku
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus