Haku

Meritullinkatu 13; Helsinki

Alunperin oli tarkoitus, että sisäpihalla oleva piharakennus olisi rakennettu koko tontin laajudelle, mutta koska tästä toteutui ainoastaan pihasiiveksi jäänyt osa, rakennettiin kadunvarteen uusi rakennus 1930-luvun alussa. Rakennuksessa on toteutettu peruskorjaus ja ullakoiden sisustaminen asuinhuoneistoiksi vuosien 1984 - 1989 aikana. Viisi-, osittain kuusikerroksisen liike- ja asuintalon julkisivut ovat sileiksi rapatut. Vironkadun päätteenä olevassa julkisivuosassa on runsaampi koristelu. Julkisivut on jäsennelty horisontaalisesti listoituksella ikkunoiden ala- ja yläreunan kohdilla.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Meritullinkatu 13; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1929; 1930
Ragnar Wessman, Pääsuunnittelija
Valmistus
1930 -luku

Helsinki, Meritullinkatu 13
Käyttö
1930 -luku
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus