Haku

Meritullinkatu 15; Helsinki

Rakennus korjattiin ja muutettiin perusteellisesti 1949 arkkitehti Matti Finellin suunnitelmien mukaan. Tällöin mm. poistettiin osittain kansallisromanttiset piirteet. Myöhäisjugendtyylisen asuinkerrostalon katujulkisivu on rakenteeltaan symmetrinen. Julkisivun pääaiheina ovat erkkerit tornikupoleineen. Katujulkisivun keskiakselissa on suippokaarinen porttikäytäväportaali.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Meritullinkatu 15; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1906
Gustaf Estlander, Pääsuunnittelija ; Arkkitehti Matti Finell 1949, Muu suunnittelija
Valmistus
1900 -luvun alku

Helsinki, Meritullinkatu 15
Käyttö
1900 -luvun alku
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus