Haku

Meritullinkatu 14; Helsinki

Rakennuksen suunnittelijaa ei tunneta. Pohjakerroksessa oli alunperin kaakelipaja. Nykyisin rakennus on Helsingin yliopiston laitosten käytössä ja vierashuoneina. Tehtyjä muutoksia: Korotus kerroksella 1852, tuntematon suunnittelija. Korotus kolmella kerroksella ja korjaus 1884, arkkitehtitoimisto Kiseleff & Heikel. Pihasiipi 1887, arkkitehtitoimisto Kiseleff & Heikel. Keskuslämmitys 1963. Peruskorjaus vuosina 1982 - 1984, arkkitehtitoimisto Jussi & Kaisa Vepsäläinen. Rakennuksen ensimmäinen ja toinen kerros ovat matalia ja edustavat 1850 -luvun vaihetta. Ylemmille kerroksille on ominaista julkisivussa suurempi huonekorkeus ja 5. kerroksen segmenttikaaret. Keskiakselin kohdalla julkisivussa on neljä parveketta. Julkisivu on horisontaalisesti jäsennelty listoituksilla ja päättyy frontoniin.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Meritullinkatu 14; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1850
Arkkitehtitoimisto Kiseleff & Heikel 1884, Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Meritullinkatu 14
Käyttö
1850 -luku
Käyttöönottovuosi
Luokitus