Haku

Mariankatu 19; Helsinki

Alunperin julkisivun pääaiheina olivat erkkerit tornikupoleineen, ja symmetrisen julkisivun keskiakselissa oli porttikäytäväportaali. Vuonna 1936 rakennus korjattiin ja muutettiin täydellisesti, arkkitehti Ole Gripenbergin suunnitelmien mukaan. Tällöin mm. kaikki rakennuksen kansallisromanttiset piirteet poistettiin. Tehtyjä muutoksia: Osittainen korjaus 1978, arkkitehti K.A. Pinomaa. Sauna kellarissa 1981, arkkitehtitoimisto Heliövaara & Uksila. Rakennuksen nykyinen asu, josta kaikki kansallisromanttiset piirteet on poistettu, edustaa sotaa edeltänyttä rakentamista ja korjaustoimintaa.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Mariankatu 19; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1904
Gustaf Estlander, Pääsuunnittelija ; Arkkitehti Ole Gripenberg 1936, Muu suunnittelija
Valmistus
1900 -luvun alku

Helsinki, Mariankatu 19
Käyttö
1900 -luvun alku
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus