Haku

Vironkatu 11 & Snellmaninkatu 17; Helsinki

Sebastian Gripenbergin piirtämän kolmikerroksisen asuintalon julkisivut olivat nk. uusrenessanssityyliset. Nykyisin rakennus on viisikerroksinen. Tehtyjä muutoksia: Lisärakennus, korotus ja julkisivumuutos vuonna 1911, rakennusmestari Heikki Kaartinen. Ullakon sisustustaminen 1924, Aug. Tuomi. Keskuslämmitys, pohjakerroksen myymälät ja hissi 1954 - 1955, arkkitehti Eliel Muoniovaara. Hissi 1960, P.O. Gyldén. Perustusten vahvistus 1986, Aaro Korhonen Oy. Nykyinen viisikerroksinen asuin- ja liikerakennus edustaa myöhäisjugendia. Talon sileäksirapatut julkisivut ovat rakenteiltaan symmetriset.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Vironkatu 11 & Snellmaninkatu 17; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1883
Sebastian Gripenberg, Pääsuunnittelija ; Rakennusmestari Heikki Kaartinen 1911, Muu suunnittelija
Valmistus
1880 -luku

Helsinki, Vironkatu 11 & Snellmaninkatu 17
Käyttö
1880 -luku
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus