Haku

Vironkatu 9; Helsinki

Tehtyjä muutoksia: Korotus kerroksella vuonna 1963, arkkitehti Ole Gripenberg. Uusi porrashuone pihasiivessä 1942, arkkitehti Else Aropaltio. Myymäläkerroksen korjaus vuosina 1967 - 1968, Olavi Niemi / Jukka Laurila. Perustusten vahvistus 1986, Aaro Korhonen Oy. Talon julkisivut ovat rakenteeltaan symmetriset. Julkisivun pääaiheina ovat erkkerit, ja se on jäsennelty vertikaalisesti kapeilla korkeilla pilasterimaisilla punatiilikentillä. Alkuperäinen katujulkisivu päättyy voimakkaaseen räystäslistoitukseen. Pohjakerroksessa on liikehuoneistoja.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Vironkatu 9; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1915
Gustaf Estlander, Pääsuunnittelija ; Ole Gripenberg 1936, Muu suunnittelija
Valmistus
1910 -luku

Helsinki, Vironkatu 9
Käyttö
1910 -luku
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus