Haku

Vironkatu 5 & Mariankatu 20; Helsinki

Edelfeltin vuonna 1857 piirtämä rakennus oli kolmikerroksinen asuintalo Mariankadun ja osittain Vironkadun varrella. Rakennus sijoittui tyylillisesti nk. uusrenessanssin murrosvaiheeseen. Alkuperäinen rakennus on kokenut useita muutoksia, niistä merkittävimpinä vuosien 1933-35 aikana toteutetut muutostyöt, joiden myötä se on menettänyt alkuperäisen asunsa. Tehtyjä muutoksia: Siipi Vironkadulle vuosina 1881-1882, arkkitehti Th. Höijer ja rakennusmestari J. Westerlund. Kolmikerroksinen pihasiipi 1904, rakennusmestari Carl Ärt. Julkisivumuutos 1919, rakennusmestari Heikki Kaartinen. Pihasiiven korotus 1922, rakennusmestari Heikki Kaartinen. Täydellinen muutos, korjaus ja korotus vuosina 1933 - 1935, arkkitehti Matti Finell. Pankki kulmahuoneistossa 1970, Matti Halme, ja huoneiston laajennus 1975, Holger Forsman. Sauna kellarissa ja kattoterassi 1985, Irma Päkki. Matti Finellin 1930 -luvun muutosten jälkeen rakennuksen julkisivut sijoittuvat klassismin ja funktionalismin välimaastoon.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Vironkatu 5 & Mariankatu 20; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1857
Carl Albert Edelfelt, Pääsuunnittelija ; Arkkitehti Matti Finell 1933 - 1935, Muu suunnittelija
Valmistus
1850 -luku

Helsinki, Vironkatu 5 & Mariankatu 20
Käyttö
1850 -luku
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus