Haku

Liisankatu 14, piharakennus; Helsinki

Alkuperäisen piharakennuksen on suunnitellut arkkitehti Ole Gripenberg arkkitehtitoimisto Frosterus & Gripenbergistä. Rakennnuksen alkuperäinen asu on muutoksien takia melkein kokonaan hävitetty. Vuonna 1945 rakennetuista Suomen Filmiteollisuus Oy:n studiotiloista tuli Pohjoismaiden suurimmat elokuvastudiot. Yhtiön toiminta päättyi vuonna 1965. Katurakennusta ja samalla tontilla olevaa piharakennusta koskeneita muutoksia: Sauna kellarissa 1932, arkkitehti Veikko Leistén. Korjaamo kellarissa 1932, arkkitehti Veikko Leistén. Tennishallit muutettiin Suomen Filmiteollisuus Oy:n studioiksi 1945, Hannu Leminen. Porttikäytävän levennys 1944, arkkitehti Harry W. Schreck. Tilojen muutoksia toimistoiksi 1963, Marja Similä. Hissisyöksy muutetaan porrashuoneeksi 1963, M.V. Hagman. Pihasiivet muutetaan asunnoiksi 1970, Juha Leminen. Peruskorjaus 1979 - 1983, arkkitehti Heikki Elomaa.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Liisankatu 14, piharakennus; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1922
Ole Gripenberg, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Liisankatu 14, piharakennus
Käyttö
1920 -luku
Käyttöönottovuosi
Luokitus