Haku

Liisankatu 12 & Mariankatu 28; Helsinki

Tehtyjä muutoksia: Korjaus mm. keskuslämmitys ja hissit 1934, K.V. Väisänen. Sauna kellarissa 1972, Paavo Lehtinen. Parveke 5. kerroksen pihalle 1980, arkkitehtitoimisto Järvinen & Valjakka. Myöhäisjugendtyylisen kulmatalon julkisivuissa hallitsevat vertikaaliset aiheet kuten voimakkaasti profiloitu kulmatorni, erkkerit, ikkuna-akselit. Kaikissa julkisivuissa on vältetty suoranaista symmetriaa. Pohjakerroksessa on liikehuoneistoja.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Liisankatu 12 & Mariankatu 28; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1907; 1908
Heikki Kaartinen, Pääsuunnittelija
Valmistus
1900 -luvun alku

Helsinki, Liisankatu 12 & Mariankatu 28
Käyttö
1900 -luvun alku
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus