Haku

Liisankatu 16; Helsinki

Rakennuksessa ilmeisesti toiminut myös synnytyslaitos. Rakennuksen suunnitteli arkkitehti Vilho Penttilä arkkitehtitoimistosta Usko Nyström, Petrelius & Penttilä. Tehtyjä muutoksia: Yleinen sauna pihasiivessä 1915, rakennusmestari Hugo Taitonen. Saunan muutos ja pihasiiven osittainen korotus 1929, arkkitehti Toivo Paatela. Keskuslämmitys 1939, Sigurd Johansson. Hissi 1939, arkkitehti Carl V. Staaf. Sauna poistetaan ja tilat sisustetaan opintotiloiksi 1969. Uusi hissi 1985, Heikki Mäkinen. Pihasiipi muutetaan konttoritiloiksi 1989, A. Mäkinen. Kansallisromatikkaa edustavan asuintalon julkisivussa hallitsee alunperin horisontaaliset aiheet. Julkisivussa on väitetty suoranaista symmetriaa. Kate kuparia, julkisivun koristeissa kultaukset. Kuparikatetta tai kultauksia ei liene ollut rakennuksessa alunperin.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Liisankatu 16; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1902; 1903
Vilho Penttilä, Pääsuunnittelija
Valmistus
1900 -luvun alku

Helsinki, Liisankatu 16
Karl Wikman, Rakennuttajat
Käyttö
1900 -luvun alku
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus