Haku

Mariankatu 24; Helsinki

Rakennusmestari O.E. Koskisen 1907 -1908 suunnittelemat pihan puoleiset siivet rakennettiin ensin ja jatkettiin muutama vuosi myöhemmin rakennusmestari Eino Schroderuksen 1909 piirtämällä katusiivellä. Tehtyjä muutoksia: Keskuslämmitys ja hissit vuosina 1945 - 1946, T. Hellevuori. Öljylämmitys 1953, I. Ylihannu. Parvekkeet pihalle 1956, Antti Rantanen, ja 1959, Asko Sukula. Piharakennuksen korjaus 1977, Aino Kallio-Ericsson. Katujulkisivussa hallitsevat vertikaaliset aiheet kuten erkkerit, ikkuna-akselit ja poikkipäädyt. Julkisivuissa on vältetty suoranaista symmetriaa. Pohjakerroksessa on liikehuoneistoja.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Mariankatu 24; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1907; 1908
O. E. Koskinen, Pääsuunnittelija ; Rakennusmestari Eino Schroderus 1909, Muu suunnittelija
Valmistus
1900-luvun alku

Helsinki, Mariankatu 24
Käyttö
1900 -luvun alku
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus