Haku

Mariankatu 26; Helsinki

Tehtyjä muutoksia: Hissi vuonna 1964, T. Väyrynen. Hissin muutos ja ensimmäisen, toisen ja kolmannen kerroksen muuttaminen toimistotiloiksi 1968, arkkitehtitoimisto Bergman & Hälvä. Sauna kellarissa 1980, arkkitehti Kaj Salenius. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Katujulkisivu on symmetrinen ja edustaa lähinnä wienerjugendia. Julkisivussa hallitsevat vertikaaliset aiheet kuten erkkerit, ikkuna-akselit ja poikkipäädyt. Pohjakerroksessa, jossa on liikehuoneistoja, on käytetty hienoa viivarustiikaa.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1964.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Mariankatu 26; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1911
Rakennustoimisto Antti Ijäs ja Jalmari Wesuri, Pääsuunnittelija
Valmistus
1912

Helsinki, Mariankatu 26
Käyttö
1912
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus