Haku

Asunto-osakeyhtiö Helsingin Virkamies; Runeberginkatu 29. Sammonkatu 2. Temppelikatu 21-23.; Helsinki

Kellariin sauna vuonna 1960. Rakennuksen pitkät julkisivut ovat puhtaaksimuurattua punaista tiiltä ja tyyliltään lähinnä 1920 -luvun klassismia. Pääosin suoralinjaisia julkisivuja jäsentävät eri kokoiset erkkerit sekä ikkuna-akselit. Ylin kerros on osittain hieman sisennetty. Pohjakerroksen ikkunoissa on kapeat rapatut kehykset, mutta muuten ikkunat ovat pääasiassa kehyksettömät. Julkisivuissa on myös muutamia laastista muotoiltuja koristeaiheita. Jyrkän satulakaton katemateriaali on tiili.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Asunto-osakeyhtiö Helsingin Virkamies; Runeberginkatu 29. Sammonkatu 2. Temppelikatu 21-23.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1923; 1925
Arkkitehti Johan Sigfrid Sirén / Arkkitehtitoimisto Borg, Sirén & Åberg, Pääsuunnittelija
Valmistus
1925 ?

Helsinki, Runeberginkatu 29. Sammonkatu 2. Temppelikatu 21-23.
Käyttö
1925 ?
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus