Haku

Snellmaninkatu 23; Helsinki

Piharakennus näkyi ennen puutalojen purkamista kadulle matalien rakennusten yli. Tätä varten piharakennus varustettiin poikkeuksellisesti koristellulla uusrenessanssityylisellä julkisivulla. Alkuperäinen tarkoitus oli rakentaa 5-kerroksinen asuintalo kadun varteen, mutta suurin osa suunnitelmasta jäi toteutumatta. Rakennus on esimerkki piha-alueiden uudelleen käytöstä 1800 -luvun loppupuolella. Tehtyjä muutoksia: Osittainen purku ja peruskorjaus vuosina 1962 - 1965, arkkitehti Harry W. Schreck. Lisärakennus ja korjaus 1986, arkkitehti Heikki Elomaa. Uusrenessanssityylisen rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Snellmaninkatu 23; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1888; 1890
Arkkitehtitoimisto Kiseleff & Heikel, Pääsuunnittelija ; Heikki Elomaa 1986., Muu suunnittelija
Valmistus
1890 -luku

Helsinki, Snellmaninkatu 23
Käyttö
1890 -luku
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus