Haku

Runeberginkatu 27. Lutherinkatu 5. Temppelikatu 25.; Helsinki

Runeberginkatu 27:ään rakennettiin hissi arkkitehti Kaarlo Borgin suunnitelmien mukaan vuonna 1934. VR:n Ratateknillinen osasto laati suunnitelmat, kun Temppelikadun puoleista siipeä korotettiin kerroksella vuonna 1948. Kellariin rakennettiin vuonna 1988 sauna, jonka suunnitteli A. Kajanne VR:stä. Rakennuksen julkisivut ovat puhtaaksimuurattua punaista tiiltä ja tyyliltään lähinnä 1920 -luvun klassismia. Kulmarakennuksen suoralinjaisia julkisivuja jäsentävät ikkuna-akselit sekä profiloitu vaakalista, jonka alapuolella julkisivupintaa on käsitelty viivarustikointia muistuttavalla tavalla. Myös räystäslista on profiloitu ja sen alapuolella kulkee neliökuvioinen tiiliornamenttinauha.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Runeberginkatu 27. Lutherinkatu 5. Temppelikatu 25.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1921
Heikki Kaartinen, Pääsuunnittelija ; VR / Rateknillinen osasto, 1948, Muu suunnittelija
Valmistus
1922 ?

Helsinki, Runeberginkatu 27. Lutherinkatu 5. Temppelikatu 25.
Käyttö
1922 ?
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus