Haku

Svenska Klubben

Svenska Klubben. Donnerin talo.; Maurinkatu 6 & Liisankatu 2; Helsinki -- Ministeri Ossian Donnerin asuintaloksi rakennuttaman yksityistalon suunnitteli arkkitehti Waldemar Aspelin R.S. Lorimerin luonnosten pohjalta. Donner möi talonsa 1931 Svenska Klubbenille. Svenska Klubben on vuodesta 1880 toiminut Helsingin ruotsinkielisen väestön herrasmiesklubina. Tehtyjä muutoksia: Muutos Svenska Klubbenin kerhotaloksi 1932, arkkitehti Gösta Juslén. Liisankadun siiven ullakon sisustus 1954, arkkitehti Olof Stenius. Harjoitustilat kellarissa 1968, H. Granberg. Korjaukset vuosina 1979 - 1980 ja 1984 - 1985, arkkitehti Kaj Palmqvist. Rakennuksen julkisivumateriaalina on puhtaaksimuurattu punainen tiili.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Svenska Klubben

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1900
Waldemar Aspelin, Pääsuunnittelija ; R. S. Lorimer. Arkkitehti Gösta Juslén 1932., Muu suunnittelija
Valmistus
1900

Helsinki, Maurinkatu 6 & Liisankatu 2
Ministeri Ossian Donner, Rakennuttajat
Käyttö
1900
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus