Haku

Runeberginkatu 33b

Runeberginkatu 33b. Tunturikatu 18.; Helsinki -- Uudet liikehuoneistot pohjakerrokseen asuntojen tilalle vuonna 1936, arkkitehti Martti Välikangas. Hissit vuonna 1968, arkkitehti Lauri Virtanen. Sauna kellarissa vuonna 1981, Vanharakenne Oy. Rakennuksen julkisivumateriaalina on puhtaaksimuurattu punainen tiili. Kulmarakennuksen katujulkisivut ovat tyyliltään lähinnä 1920 -luvun klassismia. Julkisivuja jäsentävät pohjakerroksen yläpuolella kulkeva vaakalista, viisi erkkeriä ja ikkuna-akselit. Erkkereiden päälle on rakennettu metallipinnakaiteiset parvekkeet.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Runeberginkatu 33b

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1925; 1926
Rakennustoimisto Emil Svensson & Carl V. Staaf / V. Jaakkola, Pääsuunnittelija
Valmistus
1926 ?
Rakennuksen runko on ilmeisesti tiilimuuri.
Helsinki, Runeberginkatu 33b. Tunturikatu 18.
Käyttö
1926 ?
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus