purkki; kaakaopakkaus; Ergo Cacao

Aktiebolaget chokladfabriken Marabou perustettiin vuonna 1916 norjalaisen makeisyritys Freian tytäryhtiönä. Se oli ruotsin suurin makeisvalmistaja. Nykyisellään Marabou on Mondeléz Internationalin omistama (suklaa)tuotemerkki.

Materialets användarrättigheter
CC BY 4.0
QR-kod

Materialet erbjuds av

Användningsvillkoren för de av Helsingfors stadsmuseums bilder som är publicerade i Finna anges separat för varje bild. Bilder märkta med CC BY 4.0 får fritt laddas ner och användas, så länge man nämner fotografens/upphovsmannens namn (om det är känt) och Helsingfors stadsmuseum.Den som använder bilden ansvarar för att respektera upphovsrätten och integritetsskyddet. Bilder av personer får exempelvis inte användas i marknadsföring och/eller reklam utan tillstånd av de personer som syns på bilderna. Närmare uppgifter om licensvillkoren finns på Creative Commons-licenssidan.

Bilder märkta med © Kuvasto skyddas av upphovsrätten. Man får fritt bläddra i dem, men alla typer av vidareanvändning är förbjuden utan särskilt tillstånd som förhandlats fram separat. Bilderna har publicerats på internet i enlighet med Kuvastos och Museiförbundets avtal om konstverk på internet. Kuvasto och Museiförbundet kan ge mer information om villkoren för vidareanvändning.

purkki; kaakaopakkaus; Ergo Cacao

Sparad:
Materialtyp Föremål
Organisation Helsingfors stadsmuseum
Inventarienummer
XXXVI-4793
Mått
korkeus 14 cm, leveys 8,5 cm, syvyys 5,5 cm, paino 250 g
Anteckningar
Ergo CACAO, AKTIEBOLAGET CHOKLADFABRIKEN MARABOU STOCKHOLM.
Tillverkning
1920 -luku
teollinen
metalli pelti
prässätty
Ruotsi
Aktiebolaget chokladfabriken Marabou, valmistaja (sisällön), valmistuttaja (pakkauksen)
Bruk
Sarvaan talous, käyttäjä, Käyttäjä
Utställningar
Suruton kaupunki, Hakasalmen huvila 14.9.2018 - 1.9.2019, Mammutista marsuun Lastenmuseo 14.3.2005 - 31.12.2010. Tunne. Vieraan kohtaaminen. Hakasalmen huvila 25.5.1999 - 12.6.2003
Ämnen
Bildinformation digikuva 2004