Haku

etiketti; Tutustukaa laatuvalmisteihin; tulitikkuetiketti

Teollisuusneuvos Juho Mattisen (1894?1968) vuonna 1922 perustama tekstiilituotteiden myyntiin erikoistuneen vähittäiskaupasta kehkeytyi vähissä erin huomattava tekstiiliteollisuusyritys Helsingin Kutomo ja Kravatti Oy, joka työllisti enimmillään noin 400 henkilöä. Tehdas (arkkitehti Aarne Sarvela 1929) valmisti mm. sukkia, alusvaatteita, solmioita ja villavaatteita kuin kangasvärejä. Tuotantolaitos sijaitsi Vallilassa Elimäentiellä.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

etiketti; Tutustukaa laatuvalmisteihin; tulitikkuetiketti

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XXXII-771 -1
Mitat
kork 3,5 cm, lev 5,1 cm
Merkinnät
Painatus: Tulitikku Oy, Tutustukaa, Laatuvalmisteihin, Helsingin Kutomo ja Kravatti OY, Keskisisältö 50 kpl.
Valmistus
1933 - 1942
teollinen
PAPERI
PAINETTU
Tulitikku Oy, valmistaja Helsingin Kutomo ja Kravatti Oy, valmistuttaja
Aiheet
Luokitus