Sökning

etiketti; Hessu - Helsingin Suomalainen Säästöpankki; tulitikkuetiketti

Helsingin Suomalainen Säästöpankki oli toiminnassa vuosina 1901-1992. Vuonna 1972 Helsingin Suomalaisella Säästöpankilla, tuttavallisemmin HessuPankilla, oli 30 konttoria; Helsingin lisäksi toimipaikkoja oli avattu Espoon ja Vantaan uusiin lähiöihin sekä Kauniaisiin. Vuonna 1992 Helsingin Suomalainen Säästöpankki lähti mukaan samana vuonna perustettuun Suomen Säästöpankki - SSP Oy:öön.

Rättsinnehavare Helsingin kaupunginmuseo
Kredit / Helsingin kaupunginmuseo
Materialets användarrättigheter
CC BY 4.0
QR-kod

Materialet erbjuds av

  • Helsingfors stadsmuseum
Användningsvillkoren för de av Helsingfors stadsmuseums bilder som är publicerade i Finna anges separat för varje bild. Bilder märkta med CC BY 4.0 får fritt laddas ner och användas, så länge man nämner fotografens/upphovsmannens namn (om det är känt) och Helsingfors stadsmuseum.Den som använder bilden ansvarar för att respektera upphovsrätten och integritetsskyddet. Bilder av personer får exempelvis inte användas i marknadsföring och/eller reklam utan tillstånd av de personer som syns på bilderna. Närmare uppgifter om licensvillkoren finns på Creative Commons-licenssidan.

Bilder märkta med © Kuvasto skyddas av upphovsrätten. Man får fritt bläddra i dem, men alla typer av vidareanvändning är förbjuden utan särskilt tillstånd som förhandlats fram separat. Bilderna har publicerats på internet i enlighet med Kuvastos och Museiförbundets avtal om konstverk på internet. Kuvasto och Museiförbundet kan ge mer information om villkoren för vidareanvändning.

etiketti; Hessu - Helsingin Suomalainen Säästöpankki; tulitikkuetiketti

Sparad:
Materialtyp Föremål
Organisation Helsingfors stadsmuseum
Inventarienummer
XXXII-769 -115
Mått
kork 5,2 cm, lev 3,5 cm
Anteckningar
Painatus: Tukkukauppojen Oy, Hessu, Helsingin Suomalainen Säästöpankki, Keskisisältö 50 kpl
Tillverkning
1970 - 1975 ?
teollinen
paperi
painettu
Tukkukauppojen Oy Tuko, valmistaja Helsingin Suomalainen Säästöpankki, valmistuttaja
Ämnen
Klassifikation