Haku

merkki; OSMO; rintamerkki, keräys-

Fregatti Osmo on viimeinen Suomessa rakennettu puurakenteinen fregatti, se rakennettiin 1867 - 1869 Raumalla. Alus saapui viimeiseltä kaupalliselta matkaltaan koksilastissa Lontoosta Helsinkiin vuonna 1923, jonka jälkeen se hylättiin Mustikkamaan rantaan. Kirjailija Maila Talvio oli masinoimassa aluksen kunnostamis- ja museoimishanketta 1928, jonka seurauksena Satakuntalainen osakunta osti aluksen kunnostaakseen sen purjelaivamuseoksi. Alus todettiin kuitenkin vuonna 1941 korjauskelvottomaksi ja museoimishanke raukesi.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit jpg digikuva 2019 / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

merkki; OSMO; rintamerkki, keräys-

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XXXII-265 -47 -1-2
Mitat
halk 4 cm
Merkinnät
Valmistus
1928 - 1929 n
teollinen
PAPERI
PAINETTU
Satakuntalainen osakunta, valmistuttaja ?
Aiheet
Luokitus