merkki; Barnens dag 1907; rintamerkki

Lasten päivän vietto kopioitiin Ruotsista Suomeen vuonna 1907, ensivaiheessa Lasten päivän tapahtumia organisoi Barnavårdsföreningen i Finland ja niitä ei ollut säännöllisesti/vuosittain. Lasten päivän ohjelmaan kuului mm. arpajaisia, tansseja sekä tivoleita ja sirkuksia, yms. Tapahtumilla kerättiin rahaa lastensuojelutyölle. Ruotsissa Barnens dagia on järjestetty vuodesta 1905 lähtien.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

merkki; Barnens dag 1907; rintamerkki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XXXII-87 -1
Mitat
leveys 4,2 cm, pituus 3,7 cm
Merkinnät
19 27/V 07 BARNENS DAG
Valmistus
1907
teollinen
kupari

Barnavårdsföreningen i Finland , valmistuttaja ?
Käyttö
27.05.1907
Aiheet