Haku

merkki; Barnens dag 1907; rintamerkki

Lasten päivän vietto kopioitiin Ruotsista Suomeen vuonna 1907, ensivaiheessa Lasten päivän tapahtumia organisoi Barnavårdsföreningen i Finland ja niitä ei ollut säännöllisesti/vuosittain. Lasten päivän ohjelmaan kuului mm. arpajaisia, tansseja sekä tivoleita ja sirkuksia, yms. Tapahtumilla kerättiin rahaa lastensuojelutyölle. Ruotsissa Barnens dagia on järjestetty vuodesta 1905 lähtien.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

merkki; Barnens dag 1907; rintamerkki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XXXII-87 -1
Mitat
leveys 4,2 cm, pituus 3,7 cm
Merkinnät
19 27/V 07 BARNENS DAG
Valmistus
1907
teollinen
kupari

Barnavårdsföreningen i Finland , valmistuttaja ?
Käyttö
27.05.1907
Aiheet
Luokitus