Sökning

merkki; Barnens dag 1907; rintamerkki

Lasten päivän vietto kopioitiin Ruotsista Suomeen vuonna 1907, ensivaiheessa Lasten päivän tapahtumia organisoi Barnavårdsföreningen i Finland ja niitä ei ollut säännöllisesti/vuosittain. Lasten päivän ohjelmaan kuului mm. arpajaisia, tansseja sekä tivoleita ja sirkuksia, yms. Tapahtumilla kerättiin rahaa lastensuojelutyölle. Ruotsissa Barnens dagia on järjestetty vuodesta 1905 lähtien.

Rättsinnehavare Helsingin kaupunginmuseo
Kredit / Helsingin kaupunginmuseo
Materialets användarrättigheter
CC BY 4.0
QR-kod

Materialet erbjuds av

  • Helsingfors stadsmuseum
Användningsvillkoren för de av Helsingfors stadsmuseums bilder som är publicerade i Finna anges separat för varje bild. Bilder märkta med CC BY 4.0 får fritt laddas ner och användas, så länge man nämner fotografens/upphovsmannens namn (om det är känt) och Helsingfors stadsmuseum.Den som använder bilden ansvarar för att respektera upphovsrätten och integritetsskyddet. Bilder av personer får exempelvis inte användas i marknadsföring och/eller reklam utan tillstånd av de personer som syns på bilderna. Närmare uppgifter om licensvillkoren finns på Creative Commons-licenssidan.

Bilder märkta med © Kuvasto skyddas av upphovsrätten. Man får fritt bläddra i dem, men alla typer av vidareanvändning är förbjuden utan särskilt tillstånd som förhandlats fram separat. Bilderna har publicerats på internet i enlighet med Kuvastos och Museiförbundets avtal om konstverk på internet. Kuvasto och Museiförbundet kan ge mer information om villkoren för vidareanvändning.

merkki; Barnens dag 1907; rintamerkki

Sparad:
Materialtyp Föremål
Organisation Helsingfors stadsmuseum
Inventarienummer
XXXII-87 -1
Mått
leveys 4,2 cm, pituus 3,7 cm
Anteckningar
19 27/V 07 BARNENS DAG
Tillverkning
1907
teollinen
kupari

Barnavårdsföreningen i Finland , valmistuttaja ?
Bruk
27.05.1907
Ämnen
Klassifikation