Haku

säästölipas; Roope Ankka -säästölipas; Kansallis-Osake-Pankin

Yritys on perustettu vuonna 1959 MK-Tuote Oy:n nimellä, ja sen ensimmäinen tuote oli Maapallo-säästölipas Pohjoismaiden Yhdyspankille. Yrityksen liikeideana oli suunnitella ja valmistaa muovisia säästölippaita pankkien markkinointikampanjoihin. KOP otti Roopelippaat käyttöön vuonna 1962.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

säästölipas; Roope Ankka -säästölipas; Kansallis-Osake-Pankin

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XLI-1660
Mitat
korkeus 14 cm
Merkinnät
KOP (kirstun päissä)
Valmistus
1970 - 1975
teollinen
muovi
puristevalu
Suomi, Helsinki
Kansallis-Osake-Pankki, valmistuttaja MK-tuote, valmistaja Walt Disney Produktions, tavaramerkin haltija Martiskainen Taisto, suunnittelija
Käyttö
- 1979
Helsinki, Laivanvarustajankatu 7 B
Pehkonen Jussi, käyttäjä, Käyttäjä
Näyttelyt
Kunnon kansalainen Hakasalmen huvila 9.6.2006 - 15.6.2008.
Aiheet
Luokitus