jääkaappi; Temperator 10.; jäähdytyskaappi

Jäähdytyskaappi, ns. jäälohkarekaappi on alkujaan ollut käytössä Lastentarhanopettaja Therese Wuorenheimo Bergbomin taloudessa, sittemmin ilmeisesti tämän perustamassa Kotikallion lastentarhassa. Auran Rautateollisuus Oy:llä (ARA) oli 1920-luvulla yksinoikeus valmistaa Suomessa rekisteröityjä Temperator-jääkaappeja. Tehtaan omisti tehtailija J. Merivaara, joka oli vuonna 1913 ostanut sen Turun Rautasänkytehdas Oy:n konkurssipesältä. (Kauppa ja teollisuus, PM 2.2.2011)

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

jääkaappi; Temperator 10.; jäähdytyskaappi

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XLIII-373
Mitat
korkeus 159,5 cm, leveys 77,5 cm, syvyys 61,6 cm (sis. avaimen ja takaosan saranat)
Merkinnät
Temperator. Takaseinässä numero 10. Ylemmässä sisäovessa kaupungin vaakuna.
Valmistus
1913 - 1920
teollinen
puu, pelti, lasi, villa
veisto
Suomi, Turku
Auran Rautateollisuus Oy, valmistaja
Käyttö
Helsinki, Saarenkatu 4
Wuorenheimo Bergbom Therese, 1. käyttäjä Kotikallion lastentarha ja päiväkoti, 2. käyttäjä, Käyttäjä
Aiheet
Kuvaustiedot jpg digi 2020