Haku

veistos; puuveistos; Harpunsoittaja Daavid

Löytynyt Helsingin Vanhan kirkon korjauksen (1954) yhteydessä kirkon ullakon komerosta. Peräisin nykyisen Senaatintorin tieltä puretusta, 1727 valmistuneesta Ulrika Eleonoran kirkosta urkuparven kaiteelta. Kirkon irtaimisto siirrettiin Vanhaan kirkkoon sen valmistuttua 1826 ja rakennus huutokaupattiin helmikuussa 1827.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Dia Esko Toivari 2003 / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

veistos; puuveistos; Harpunsoittaja Daavid

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XLVI-64
Mitat
max kork. 78 cm, lev. 28 cm max., syv. 33 cm
Merkinnät
lyijykynällä pohjassa 1629 J.M.A:dt
Valmistus
1600 -luku ?
käsin
puu, patinoitu
veisto
Käyttö
- 1827 n
Helsinki, Senaatintori
Todennäköisesti urkujen koriste.
Näyttelyt
Musiikkia! Hakasalmen huvila 11.3.2015 - 26.2.2017., Horisontissa Helsinki. Helsingin kaupunginmuseo 15.5.2002 - ; Sederholmin talo 1995 - 1999;
Aiheet
Luokitus