Sökning

uistin; Taika; lusikkauistin

"Taika" -uistin on sama kuin "Ihme" -uistin (myös nimellä "Ahti"); kuopiolaisen Puustjärven Kalastusväline Oy:n yksi nimekkäimmistä uistimista. "Taika" -uistinta markkinoi (ja käytti tätä nimeä) mm. Oy Schröder Ab 1930-luvulla.

QR-kod

Materialet erbjuds av

  • Helsingfors stadsmuseum
Användningsvillkoren för de av Helsingfors stadsmuseums bilder som är publicerade i Finna anges separat för varje bild. Bilder märkta med CC BY 4.0 får fritt laddas ner och användas, så länge man nämner fotografens/upphovsmannens namn (om det är känt) och Helsingfors stadsmuseum.Den som använder bilden ansvarar för att respektera upphovsrätten och integritetsskyddet. Bilder av personer får exempelvis inte användas i marknadsföring och/eller reklam utan tillstånd av de personer som syns på bilderna. Närmare uppgifter om licensvillkoren finns på Creative Commons-licenssidan.

Bilder märkta med © Kuvasto skyddas av upphovsrätten. Man får fritt bläddra i dem, men alla typer av vidareanvändning är förbjuden utan särskilt tillstånd som förhandlats fram separat. Bilderna har publicerats på internet i enlighet med Kuvastos och Museiförbundets avtal om konstverk på internet. Kuvasto och Museiförbundet kan ge mer information om villkoren för vidareanvändning.

uistin; Taika; lusikkauistin

Sparad:
Materialtyp Föremål
Organisation Helsingfors stadsmuseum
Inventarienummer
XLIII-1595 -3
Mått
lev 2,5 cm, pit 9 cm
Anteckningar
Taika
Tillverkning
1930 -luku
teollinen
metalli, rauta

Suomi, Kuopio
Puustjärven Kalastusväline Oy, valmistaja
Ämnen
Klassifikation
uistin (tallenne)