Information om byggnader saknas tillfälligt i Helsingfors stadsmuseums Finna-tjänst på grund av systemändring. Vi beklagar besväret.

Sökning

uistin; Taika; lusikkauistin

fyysinen kuvaus: Uistin kalan muotoinen, pinta uurrettu suomuiseksi. Päässä ja pyrstössä kaksi kolmikoukkua. Päähän kiinnitetty vihreä, pitkä nailonnaru, joka kierretty kelan ympärille. Kela pyöreä, puikkokehikko; päällä vipu.

QR-kod

Materialet erbjuds av

  • Helsingfors stadsmuseum
Användningsvillkoren för de av Helsingfors stadsmuseums bilder som är publicerade i Finna anges separat för varje bild. Bilder märkta med CC BY 4.0 får fritt laddas ner och användas, så länge man nämner fotografens/upphovsmannens namn (om det är känt) och Helsingfors stadsmuseum.Den som använder bilden ansvarar för att respektera upphovsrätten och integritetsskyddet. Bilder av personer får exempelvis inte användas i marknadsföring och/eller reklam utan tillstånd av de personer som syns på bilderna. Närmare uppgifter om licensvillkoren finns på Creative Commons-licenssidan.

Bilder märkta med © Kuvasto skyddas av upphovsrätten. Man får fritt bläddra i dem, men alla typer av vidareanvändning är förbjuden utan särskilt tillstånd som förhandlats fram separat. Bilderna har publicerats på internet i enlighet med Kuvastos och Museiförbundets avtal om konstverk på internet. Kuvasto och Museiförbundet kan ge mer information om villkoren för vidareanvändning.

uistin; Taika; lusikkauistin

Sparad:
Materialtyp
Föremål
Organisation
Helsingfors stadsmuseum
Kod
XLIII-1595 -3
Mått
mitat, lev 2,5 cm, pit 9 cm
Anteckningar
merkintä, Taika
Tillverkning
valmistusaika: 1930 -luku
Tekniikka, Tuotantotapa: teollinen
Materiaali, metalli, rauta
Suomi, Kuopio
Puustjärven Kalastusväline Oy, valmistaja
Ämnen
Publikationer
Klassifikation
227 fishing gear (classification)