Haku

"Kiholinna"; Pohjoisranta 20; Helsinki

Tiilinen Kiholinna, joka aikoinaan oli Helsingin toiseksi suurin asuinkerrostalo, rakennettiin aikoinaan upseeriperheiden asuintaloksi. Rakennuksen julkisivut suunnitteli arkkitehti K. V. Lehtovuori, muut suunnitelmat toteutti O. J. A. Viljanen. Rakennuksen julkisivumateriaalina on puhtaaksimuurattu punainen tiili. Seitsemän-, osittain yhdeksänkerroksinen asuintalo edustaa 1920 -luvun klassismia.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

"Kiholinna"; Pohjoisranta 20; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1928
K. V. Lehtovuori, Pääsuunnittelija ; O. J. A. Viljanen, Muu suunnittelija
Valmistus
1928

Helsinki, Pohjoisranta 20
Käyttö
1928
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus