Haku

Liisankatu 7 & Meritullinkatu 25-27; Helsinki

Pihasiiven ullakon sisustaminen asunnoiksi 1892, arkkitehti J.G. Rosenberg. Lisähuoneita ullakolle 1906, A. Granfelt. Peruskorjaus vuosina 1971-1972, Paavo Perkkiö. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Uusrenessanssityylisen asuinkerrostalon katujulkisivun kellarikerros ja ensimmäinen kerros on rustikoitu ja ylemmissä kerroksissa, varsinkin kolmannessa ja neljännessä kerroksessa on rikkaasti koristeltuja ikkunakehystyksiä. Katukulma on viistetty.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Liisankatu 7 & Meritullinkatu 25-27; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1890; 1891
J. G. Rosenberg, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Liisankatu 7 & Meritullinkatu 25-27
Käyttö
1897
Käyttöönottovuosi
Luokitus