Haku

Kristianinkatu 14; Helsinki

Tehtyjä muutoksia: Keskuslämmitys vuonna 1936, rakennusmestari Arvo Elo. Korjaus, mm.katujulkisivujen parvekkeiden poisto, vuonna 1940, P.J. Pärnänen. Katujulkisivujen parvekkeiden palautus vuonna 1971, arkkitehti Markus Bernoulli. Pihaparvekkeiden uusiminen vuonna 1974, arkkitehti Touko Neronen. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Myöhäisjugendtyylisen asuinkerrostalon katujulkisivu on rakenteeltaan symmetrinen. Julkisivun pääaiheina on keskirisaliitti poikkipäätyineen. Julkisivu on sileäksi rapattu, paitsi pohjakerros, joka on roiskerapattu.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Kristianinkatu 14; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1909
Albert Ahlgren, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Kristianinkatu 14
Käyttö
1910
Käyttöönottovuosi
Luokitus