Haku

Oikokatu 11 & Kristianinkatu 16; Helsinki

Alkuperäinen vuonna 1863 piirretty rakennus oli pieni kaksikerroksinen kivitalo Oikokadun varrella. Rakennus lukeutui empiren ja ns. kertaustyylien murrosvaiheeseen. Rakennusta laajennettiin Kulmakadulle vuosina 1891 - 1892 rakennusmestari A.A. Sirénin suunnitelmien mukaan. Seuraavassa vaiheessa vuonna 1905 tehtiin lisärakennus ja korotus, rakennusmestari Carl Ärt. Sirénin ja Ärtin lisäykset on sopeutettu rakennuksen ensimmäisen vaiheen tyylisuuntaan. Tehtyjä muutoksia: Hissi ja keskuslämmitys 1955, J. Haapala. Sauna kellarissa 1982, Jorma Kosonen. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Osittain neli- osittain viisikerroksisen uusrenessanssityylisen asuinkerrostalon katujulkisivun kellarikerros ja ensimmäinen kerros on rustikoitu ja ylemmissä kerroksissa, varsinkin kolmannessa ja neljännessä kerroksessa on rikkaasti koristeltuja ikkunakehystyksiä.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Oikokatu 11 & Kristianinkatu 16; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1863
Rakennusmestari A.A. Sirén 1891 - 1892, Muu suunnittelija
Valmistus
1860 -luku

Helsinki, Oikokatu 11 & Kristianinkatu 16
Käyttö
1860 -luku
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus