Haku

Oikokatu 9; Helsinki

Alkuperäisen kolmikerroksisen rakennuksen suunnitteli arkkitehti Vilho Penttilä arkkitehtitoimisto Usko Nyström, Petrelius & Pentilässä. Tehtyjä muutoksia: Keskuslämmitys 1932, Arthur Ahlström. Pohjakerros muutetaan liikehuoneistoiksi 1932, arkkitehti Gösta Juslén. Hissi 1934, arkkitehti K. Borg. Korotus kerroksella 1935, arkkitehti Gösta Juslén. Rakennus vaurioitui pahasti jatkosodan pommituksissa. Sodan jälkeen 1945 rakennus korjattiin ja korotettiin uudestaan kahdella kerroksella, Toivo Pelli. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Alkuperäisestä kolmikerroksisesta kansallisromanttisesta rakennuksesta näkyy yhä piirteitä julkisivussa.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Oikokatu 9; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1905
Vilho Penttilä, Pääsuunnittelija ; Arkkitehti Gösta Juslén 1935. Toivo Pelli 1945., Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Oikokatu 9
Käyttö
1906
Käyttöönottovuosi
Luokitus