Haku

Oikokatu 3; Helsinki

Tontin rakennuskannan ensimmäinen osa oli maalarinverstas Oikokadun varrella. Ensimmäinen lisärakennus oli 1886 valmistunut kolmikerroksinen rakennus Oikokadun varrella. Vuonna 1887 pihalle rakennettiin terassirakennus. Vuonna 1889 Oikokadun rakennusta jatkettiin nelikerroksisella lisärakennuksella. Vuonna 1923 korotettiin vuonna 1886 valmistunutta matalampaa osaa kerroksella William Korpelan suunnitelmien mukaan. Korjauksia totautettiin vuonna 1936, jolloin mm. porrashuoneisiin asennettiin hissit, arkkitehtina Ole Gribenberg. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus ja puhtaaksimuurattu punainen tiili. Rakennuksen julkisivu jakautuu kahteen, luonteeltaan erilaiseen osaan. Vanhemman osan julkisivu on yksinkertainen rapattu uusrenessanssijulkisivu, jonka toisessa ja kolmannessa kerroksessa on muuhun koristeluun verrattuna voimakkaasti profiloituja ikkunakehystyksiä. Lisärakennusosan uusrenessanssityylinen punatiilijulkisivu on voimakkaasti profiloitu.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Oikokatu 3; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
Arkkitehtitoimisto Kiseleff & Heikel, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Oikokatu 3
Käyttö
1886
Käyttöönottovuosi
Luokitus