Haku

Liisankatu 19; Helsinki

Rakennusta on suunniteltu osin samaan aikaan saman tontin vastakkaisella puolella sijaitsevan Oikokatu 3:n kanssa. Tehtyjä muutoksia: Ensimmäiset kaupat sisustettiin vuosina 1880 -1881, arkkitehtitoimisto Kiseleff & Heikel. Korjaus vuonna 1936, jolloin mm. myymäläkerros uudistettiin korottamalla pohjakerroksen välipohjaa ja porrashuoneisiin asennettiin hissit, arkkitehti Ole Gribenberg. Rakennuksen julkisivumateriaalina on puhtaaksimuurattu punainen tiili. Uusrenessanssityylisen asuinkerrostalon katujulkisivun kaksi alimpaa kerrosta on rustikoitu ja ylemmissä kerroksissa, varsinkin kolmannessa kerroksessa on rikkaasti koristeltuja ikkunakehyksiä. Julkisivu on vertikaalisesti jäsennelty keskirisaliitilla liseeniketjuineen.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1893.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Liisankatu 19; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1886
Arkkitehtitoimisto Kiseleff & Heikel, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Liisankatu 19
Käyttö
1880 -luku
Käyttöönottovuosi
Luokitus