Haku

Liisankatu 15; Helsinki

Piharakennus kuuluu tontin rakennuskannan kokonaisuuteen. Liikehuoneistot pohjakerroksessa 1933, K.J. Ahlskog. Porttikäytävän levennys 1963, Eero Ikäheimo. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Myöhäisjugendtyylisen asuinkerrostalon katujulkisivu on rakenteeltaan symmetrinen. Julkisivun pääaiheina ovat keskiakselissa oleva leveä erkkeri ja sen molemmin puolin olevat pitkät ja korkeat erkkerit. Kellarikerroksessa on liikehuoneistoja ja pohjakerroksessa isot pyörökaariset ikkunat.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Liisankatu 15; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1912
Arthur Gauffin, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Liisankatu 15
Käyttö
1914
Käyttöönottovuosi
Luokitus